نمک اضافی، چگونه به کلیه‌ها آسیب می‌زند؟

  • مرداد ۱۴۰۳
  • دیدگاه غیر فعال شده است

سدیم، یک مادۀ معدنی است که بدن برای عملکرد خوب به آن نیاز دارد. وقتی سدیم را با مادۀ معدنی کلرید، ترکیب می‌کنید، نمک خوراکی ساخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، سدیم به بسیاری از غذاهای فرآوری شده از جمله غذاهای بسته‌بندی‌ شده و منجمد، اضافه می‌شود.

همچنین بسیاری از مردم، نمک موجود در سفره را برای طعم دادن به غذای خود اضافه می‌کنند. با این حال به گفتۀ دکتر ایوان پورتر، یک متخصص مایوکلینیک، افزودن نمک زیاد به رژیم غذایی، چیز خوبی نیست. اخیراً داده‌های یک مطالعه در  JAMA Network Open  نشان داد که افزودن نمک به غذا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را افزایش دهد.

کلیه‌های شما میزان سدیم را در بدن، متعادل می‌کنند و اگر آن را بیش از حد مصرف کنید، مقدار اضافی سدیم در خون شما جمع می‌شود. قلب شما برای پمپاژ، بیشتر کار می‌کند و فشار خون را افزایش می‌دهد و خطر بیماری‌های قلبی، سکتۀ مغزی و بیماری‌های کلیوی، افزایش می‌یابد.

دکتر پورتر می‌گوید: «بیماری مزمن کلیوی، هنگامی اتفاق می‌افتد که کلیۀ شما مشکلاتی با فیلتر کردن مواد زائد و سموم خون دارد. سدیم به اکثر غذاهای فرآوری شده نیز اضافه می‌شود. همچنین در بسیاری از چاشنی‌ها نیز وجود دارد. بنابراین دریافت سدیم، بیشتر از نیازمان، بسیار آسان است.»

به گزارش نشریۀ تخصصی «مدیکال اکسپرس»، حد توصیه شدۀ روزانۀ سدیم ۲۳۰۰ میلی‌گرم یا حدود یک قاشق چای‌خوری است. همچنین دکتر پورتر، خواندن برچسب مواد غذایی را در هنگام خرید آنها توصیه می‌کند. ▄

 

 

 

نویسنده

قبلی «
بعدی »