متن کامل خبر را اینجا بخوانید.
دکتر حسین کیوانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: نمونه های ژنوم ویروس هایی که در ابتدای ظهور بیماری در کشور از بیماران جدا شد، با نمونه های ژنتیکی ویروس های جدیدتر در مناطق مختلف کشور در حال مطالعه است تا بتوان مشخص کرد این ویروس به سمت قدرت بیماری زایی کمتر یا به سمت بیماری زایی بیشتر، می رود.
وی افزود: هر چند آمار نشان می دهد که قدرت بیماری زایی ویروس کم می شود و احتمالا موارد خفیف و بدون علامت بیماری را در آینده بیشتر مشاهده خواهیم کرد و به عبارتی درصد تلفات ناشی از ابتلای به این ویروس کمتر خواهد شد، اما این موضوع نیاز به بررسی علمی بیشتری دارد.
قدرت کشندگی کرونا به مراتب کمتر از آنفلوآنزای خوکی است
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: قدرت کشندگی بیماری کرونا به مراتب از آنفلوآنزای خوکی کمتر اما میزان سرایت آن بسیار بیشتر از آنفلوآنزا است.
کیوانی افزود: بنا بر اسناد موجود وقتی آنفلوآنزای خوکی در یکصد سال پیش برای اولین بار وارد جامعه انسانی شد (از آمریکا به اروپا و از آنجا به سایر کشورها انتشار یافت) هر هفته یک تا دو میلیون نفر در دنیا فوت می شدند و این بیماری در ۲۵ هفته اول ۲۵ میلیون کشته داد. در مورد کرونا که حدود سه ماه از ظهور آن میگذرد، حدود ۱۴۰ هزار کشته داشته ایم و اگر تلفات با همین سیر هم ادامه داشته باشد، چندین برابر کمتر از تلفات آنفلوانزای خوکی خواهد بود.
وی ادامه داد: آمارها باید با در نظر گرفتن سن و شرایط جسمی فوت شدگان مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند ولی تلفات موجود هنوز هم حدود ۲ درصد بیماران مبتلا به این بیماری را تایید می کند. هرچند این موضوع هم مهم است که چند درصد در چه رده سنی جان خود را از دست داده اند.
کیوانی با طرح این سوال که آیا بیشتر شدن تعداد فوت شدگان در برخی از کشورها ربطی به قدرت کشندگی این ویروس دارد، گفت: درصد کشندگی این ویروس در جوامع مختلف، خیلی متفاوت نیست. متغیرهایی مانند سن، چاقی و بیماری زمینه ای می تواند در افزایش تعداد تلفات نقش مهم داشته باشد.
این ویروس شناس با اشاره به اینکه ممکن است تفاوت های نژادی در افزایش مرگ و میر موثر باشد که این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد، بیان داشت: فاکتورهای ژنتیکی انسان ها و به ویژه ژن هایی که در پاسخ های سیستم ایمنی افراد موثرند و همچنین مواجهه قبلی آنها با ویروس های مشابه می تواند در تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری موثر باشد.
آیا با گرم شدن هوا بیماری کرونا کاهش می یابد؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا با گرم شدن هوا بیماری کرونا کاهش پیدا می کند، گفت: با توجه به نوظهور بودن این ویروس ما اطلاعات دقیقی در این زمینه نداریم، افراد تا حد زیادی حدس و گمان های خودشان را مطرح می کنند و این موارد بر اساس مستندات علمی نیست.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: هنوز فصل گرما نیامده و به همین دلیل کسی دقیقا نمی تواند به این موضوع پاسخ علمی روشنی بدهد. تا این اتفاق رخ نداده، نمی توان در این زمینه اظهارنظر دقیق و علمی کرد.
وی ادامه داد: برخی از ویروسها با شروع فصل گرما انتشارشان کمتر می شود و به عبارتی قدرت بیماری زایی آنها کاهش پیدا می کند و ممکن است گرما از حدی بیشتر شود و ویروس کرونای موجود در محیط و سطوح زودتر از بین برود و در نهایت این همه گیری تا حدی کنترل شود.
کیوانی با اشاره به اینکه انتشار برخی از انواع ویروس های کرونا در بهار و تابستان حتی بیشتر هم می شود، افزود: هر چند امیدواریم انتشار ویروس کرونای جدید در فصل گرما کمتر شود، اما این موارد حدس و گمان است و با شواهد علمی موجود، نمی توان به طور قاطع در این خصوص اظهارنظر کرد..